Miten parantaa akun kestoa?

Miten parantaa akun kestoa?

Akun kestävyys on monelle tärkeä ominaisuus, sillä kukaan ei halua jäädä ilman virtaa kesken päivän. Akun kestoa voi kuitenkin parantaa muutamilla yksinkertaisilla vinkeillä, jotka eivät vaadi suuria uhrauksia puhelimen käytössä.

Yksi helppo tapa on säätää näytön kirkkaus himmeämmälle, sillä näyttö on yksi suurimmista akun kuluttajista. Useimmissa puhelimissa on automaattinen kirkkaudensäätö, joka mukautuu ympäristön valoon, mutta sitä voi vielä vähentää manuaalisesti pikavalikosta.

Toinen vinkki on ottaa käyttöön virransäästötila, joka vähentää puhelimen taustatoimintoja, kuten sähköpostien hakua, sovellusten päivitystä ja automaattisia latauksia. Virransäästötila ei juuri vaikuta puhelimen ja verkon käyttöön, mutta voi säästää akkua huomattavasti.

Kolmas keino on kytkeä pois turhat yhteydet, kuten wifi ja bluetooth, kun niitä ei tarvita. Nämä yhteydet haistelevat jatkuvasti mahdollisia verkkoja tai laitteita, mikä kuluttaa akkua turhaan. Yhteydet voi laittaa pois päältä pikavalikosta tai asetuksista.

Neljäs neuvo on tarkistaa sovellusten akun kulutus ja poistaa tai sulkea ne, jotka vievät paljon virtaa. Taustalla pyörivät sovellukset voivat olla yllättävän energiasyöppöjä, varsinkin jos ne käyttävät sijaintipalveluita tai muita sensoreita. Sovellusten akun kulutuksen voi nähdä puhelimen asetuksista.

Viides vinkki on ladata puhelinta oikein. Puhelimen lataaminen 100 prosenttiin korkeajännitteisellä laturilla voi rasittaa puhelimen akkua. Lopeta lataus 80–90 prosentin tasolla, ja pidä varaus mieluiten 20–80 prosentin välillä akun käyttöiän maksimoimiseksi. Lataa puhelinta päivän aikana, älä yön yli.

Nämä viisi vinkkiä voivat auttaa sinua pitämään puhelimesi akun paremmassa kunnossa ja kestämään pidempään. Voit kokeilla niitä kaikkia tai valita ne, jotka sopivat sinulle parhaiten. Muista myös pitää puhelin huoneenlämmössä ja välttää liian kuumia tai kylmiä olosuhteita, jotka voivat heikentää akun suorituskykyä.
Takaisin blogiin