Miten valitsen oikean laturin?

Miten valitsen oikean laturin?

Yhteensopivuus

Tarkista laitteesi malli ja sen yhteensopivuus eri latureiden kanssa. Apple on julkaissut useita erilaisia iPhoneja ja iPadeja, jotka tukevat eri lataus standardeja ja tehoja. Esimerkiksi iPhone 12 -sarja ja uudemmat tukee jopa 20 watin pikalatausta ja langatonta latausta, kun taas vanhemmat mallit kuten iPhone 6 ei tue langatonta latausta. 

Laturin pituus

Laturin pituus riippuu siitä, mihin laitteeseen sitä käytät ja kuinka kaukana pistorasiasta laitteesi on. Laturin pituus vaikuttaa myös latausnopeuteen. Liian lyhyt laturi voi aiheuttaa hankaluuksia laitteen käytössä ja liian pitkä laturi voi heikentää lataustehoa. Suosittelemme myös kaapelin pituudessa ottamaan huomioon adapterin latausnopeuden, sillä heikossa adapterissa ei välttämättä riitä tehoa pitkiin kaapeleihin. 

Turvallisuus

Pidä huolta laturista ja laitteesta latauksen aikana. Älä peitä niitä liinalla tai muulla materiaalilla, sillä se voi estää ilmanvaihtoa ja aiheuttaa ylikuumenemista. Älä myöskään altista niitä kosteudelle tai vedelle, sillä se voi aiheuttaa sähköiskun tai vaurioita. Jos huomaat mitään epänormaalia kuten kipinöintiä, savua tai hajua, irrota laturi välittömästi.

 

Näin pidennät laturin käyttöikää

- Puhdista puhelimen latausliitin säännöllisesti pölystä ja liasta

- Älä pidä laturia turhaan seinässä, jos et lataa laitettasi

- Pyri irroittamaan laturi laitteestasi, kun lataus on valmis

- Älä taita kaapelia tai kieritä sitä liian tiukkaan nippuun

- Ota aina kaapelin päädyssä olevasta kovasta kohdasta kiinni, jotta kaapeli ei vaudioidu.

Takaisin blogiin